onsdag 10 februari 2010

Alaskan klee kai

Hejsan
Men detta var då lite skojigt, Ingela tipsa mig i dag om en ras som ännu inte är laglig som ras i sverige, men alaskan klee kai heter den och är en miniatyr av malamute/husky hundarna.
Standard 38-42cm i mankhöjd =)
miniatyr 33-39cm. och toy på 33cm.Va mysko och se en sådan liten jycke :P

Ja det var bara lite skoj att lägga ut den och visa =)

Kram

24 kommentarer:

  1. Vilken häftig liten hund.
    Vad krävs för att den ska bli godkänd i sverige då?

    SvaraRadera
  2. Har tittat på Alaskan Klee Kai, finns en kennel i Norge, hon trodde det fanns en eller två Klee Kais i Sverige, och det är 2 års väntetid på valp ifrån henne! :)
    Lite coolt att dom är så små ;)

    SvaraRadera
  3. Ja pavlina,det var riktigt roligt att se att de fanns en miniatyr :P Jag har aldrig sett en live så det skulle vara lite roligt.

    SvaraRadera
  4. hej jag har två alaskan klee kai en tik från norge å en hane från england de är de enda i sverige vad vi vet.. Alaskan klee kai är helt underbara små påhitiga hundar som är väldigt lika huskyn i sättet. Mvh Therese

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hejsan,

      Jag har sett att du är den enda i sverige som har hundar av denna ras, och att ni tänkte eller kanske redan har avlat på dem. Min undran nu är om det finns fler kullar på gång hos er? Är nämligen jätteintresserad av denna ras som sällskapshund och motionskompis.

      Storleken passar bra också då jag och min sambo har 3 relativt små barn. En normalstor husky skulle nämligen lätt hoppa omkull barnen vilket inte en mindre ras gör lika lätt. Jag har redan en Bichon Frisé som är drygt 3 år gammal och tanken var också att han får en kompis att busa med som även kan ge honom lite utmaning.

      lappmarken70

      Radera
    2. Hejsan!! Jag har totalt missa att det skrivit på detta blogginlägg, jag ska nog försöka ändra så jag ser kommentarer och publicerar dom där efter =) Vore jätte skoj om ni kunde kontakta mig på ett tidigare inlägg och med adress så man får kontakt, för jag är nyfiken på denna ras och vart man får tag i dom

      Radera
  5. Jag har en hane också!! Han är 6 år och jag trodde att han var den enda i Sverige. Så är uppenbart inte fallet. Vad KUL!!!

    SvaraRadera
  6. Hejsan.

    Blanda inte ihop "inte erkänd" (erkänd, inte godkänd heter det i kennelklubbskretsar), med "inte laglig". ;)
    Ingen ras är olaglig i Sverige, och att en ras inte är erkänd av SKK - vilket ju bara är en frivillig intresseorganisation - har absolut ingen betydelse av huruvida det är en "bra" ras eller ej, eller om den är laglig eller ej.

    Jag blir lite nyfiken nu när jag tyckte jag såg något som såg precis ut som en liten Alaskan Malamute när jag var ute med vovven.
    Dock inte så liten som en AKK lär vara, utan snarare Finsk Lapphund-storlek. Jag bor i Karlstad.

    SvaraRadera
  7. Hej om ni vet nån som säljer sånna så kontakta mih!!

    SvaraRadera
  8. Jag är med sjukt intresserad så kontakta mig på almiica@hotmail.com om någon säljer!

    SvaraRadera
  9. Hej! Jag och min sambo är också väldigt intresserade av denna ras. Om någon säljer sådana får ni gärna höra av er till min mail: becca2509@gmail.com. Tack på förhand.

    SvaraRadera
  10. Veldig fine hunder. Desverre er det venteliste hos avlere i Norge så om noen i Sverige skal selge en AKK så ta gjerne kontakt. Min e-post er: kristeigen@yahoo.com.

    SvaraRadera
  11. Hej. Vi letar efter någon som föder upp och säljer Alaskan klee kai. Ta gärna kontakt med mig via patrik.e.larsson@gmail.com

    Med vänlig hälsning, Patrik

    SvaraRadera
  12. hej jag är intreserad av den rasen i framtiden, då jag för tillfälligt har två små praszky krysarik som är en lite ras som inte är så vanlig i sverige än. vet nån uppföder akk så får ni gärna höra av er till kassi.mango@gmail.com

    SvaraRadera
  13. Hej!
    Är intresserad av att skaffa en alaskan klee kai, har googlat runt på uppfödare men inte hittat någon. Så om någon vet en uppfödare, vänligen skicka ett mall till mig på rickard82olsson@gmail.com

    SvaraRadera
  14. Hej!!
    Jag är väldigt intresserad av att hitta uppfödare för Alaskan Klee Kai, har tidigare haft två Siberian Husky men numer är storleken på dem lite av ett problem.

    Jag skulle uppskatta om någon vet något om de kontaktar mig på ida.gemvik@gmail.com

    Mvh Ida

    SvaraRadera
  15. Hej!!
    Jag är väldigt intresserad av att hitta uppfödare för Alaskan Klee Kai, har tidigare haft två Siberian Husky men numer är storleken på dem lite av ett problem.

    Jag skulle uppskatta om någon vet något om de kontaktar mig på ida.gemvik@gmail.com

    Mvh Ida

    SvaraRadera
  16. Hi, I am looking for a male Alaskan Klee Kai. I have a little girl and I am thinking about having puppies later this year.
    Is this something you can help with, or know of any? I am living in Denmark and it is impossible to find here.
    Please contact me at sebweb_50@hotmail.com

    SvaraRadera
  17. Hej undrar var närmsta uppfödare finns i europa eller norden, verkar inte finnas någon i sverige, har två siberian o sambon har fastnat för akk.
    Maila gärna om någon vet nån till

    Laikadog@home.se

    Mvh Sverker

    SvaraRadera
  18. Hejsan

    Jag skulle gärna få kontakt med någon som föder upp akk.
    Om någon vet någon får den gärna kontakta mig. Mvh Marie

    Marieukne@hotmail.com

    SvaraRadera
  19. Hei. Jeg er interessert i å kjøpe en Alaskan Klee Kai og leter veldig etter en oppdretter.
    Send meg gjerne en mail på hcecsjo@gmail.com om dette er aktuelt.

    SvaraRadera

  20. Hej jag kommer från Danmark och skulle vilja köpa en Alaskan Klee Kai valp .. och jag letar efter en uppfödare som har valpar till salu eller har valpar här i år 2018 .. hoppas du kan hjälpa mig och vill skriva till mitt e-mail även om du skriver på svenska då förstår jag det svenska språket ... min e-post mariannemobit@live.dk

    SvaraRadera
  21. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

    SvaraRadera
  22. Hej!
    Är intresserad av att skaffa en alaskan klee kai, har googlat efter uppfödare men hittar inget. Så om någon vet en uppfödare, vänligen skicka ett mall till mig på lyzan_9_90@hotmail.com

    SvaraRadera